Ексюрист Малехівської сільради відсудив у Львова 30 тисяч за звільнення з роботи через децентралізацію

четвер, 23 травня 2024 р. о 11:28

Суд визнав незаконним звільнення з посади юриста Малехівської сільради через приєднання її до міськради Львова та зобов'язав виплатити компенсацію.  

Про це йдеться у рішенні Залізничного районного суду м. Львова № 462/6558/22 від 14 травня 2024 року, опублікованому на сайті аналітичної системи YouControl.

Залізничний районний суд Львова задовольнив позов колишнього юриста Малехівської сільської ради до Львівської міської ради, яким визнав протиправним рішення про його звільнення з посади та зобов'язав міськраду виплатити йому середній заробіток за час вимушеного прогулу, що становить 29 583,40 грн.

Як йдеться в рішенні суду, позивач з травня 2016 року працював на посаді юриста Малехівської сільської ради Жовківського району, проте 30 червня 2021 року його, згідно з розпорядженням голови комісії з припинення Малехівської сільської ради, звільнили з роботи через ліквідацію сільради через приєднання її до Львівської міськради, згідно з перспективним планом Львівської області.

За словами юриста, після звільнення з посади через ліквідацію сільради Львівська міськрада натомість не запропонувала йому жодної іншої роботи у своїй структурі, хоча у 2021 році у мерії були вакантні посади, зокрема, і юристів.

Крім цього, позов до суду він подав після того, як суди визнали незаконним та скасували рішення уряду про внесення Малехова до складу Львівської ОТГ.

Зокрема, йдеться про рішення Окружного адміністративного суду 2021 року, яким він визнав протиправними дії Львівської ОДА під час формування перспективного плану Львівської області та скасував розпорядження уряду щодо включення Малехова до Львова. Це ж рішення підтримав Шостий апеляційний адміністративний у червні 2021 року, а у 2022 році схвалив Верховний суд.

Розглянувши справу, суд вирішив позов частково задовольнити.

"Позов до Львівської міської ради про визнання протиправними та скасування попередження про майбутнє звільнення і розпорядження про звільнення з посади, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу задовольнити частково.

Визнати звільнення на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП України з 30 травня 2021 року неправильним. Визнати протиправним та скасувати розпорядження голови комісії з припинення Малехівської сільської ради № 24 від 22 червня 2021 року "Про звільнення ... ".

Визнати ... таким, що звільнено 18 серпня 2021 року з посади юриста Малехівської сільської ради Жовківського району Львівської області у зв'язку з припиненням (ліквідацією) Малехівської сільської ради за п. 1 ст. 40 КЗпП України.

Стягнути з Львівської міської ради на користь ... середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 30 червня 2021 року по 18 серпня 2021 року в розмірі 29 583 гривень 40 коп., без урахування обов'язкових платежів та зборів.

У решті вимог позову відмовити" – йдеться у рішенні суду.

На це рішення суду ще може бути подана апеляція.

Додамо, що 10 червня 2020 року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова", і який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Мітки: малехів, судова справа, новини львова, перспективний план об’єднання територіальних громад

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024