«Книга грає у футбол»: у Львові вручили Кубок футбольного чемпіонату серед письменників

Четвер, 17 травня 2012, 10:19

Вчора, 16 травня, у Палаці Потоцьких відбулося урочисте нагородження учасників футбольного чемпіонату серед письменників. Кубок «Книга грає у футбол» отримала німецька збірна, срібно отримали поляки, а українці – бронзу.

Привітали команди Василь Косів, заступник мера міста з гуманітарних питань, який запросив всіх письменників приїхати на Форум видавців, а також Гарольд Герман, аташе з питань культури Посольства Німеччини в Україні, який зізнався, що сподівається з таким самим результатом виступить також і футбольна збірна Німеччини під час Євро-2012 у Львові.

Перші матчі Кубку футбольного чемпіонату серед письменників було проведено у Берліні, наступний етап змагань відбувся у Кракові, а вчора у Львові було зіграно останні матчі.

На жаль, українська письменницька збірна показала не найкращий результат, не вдалося здобути жодної перемоги, правда у їхніх суперників значно більше досвіду у подібних змаганнях.

Окрім матчів, у трьох країнах також відбувалися літературні читання.

До складу письменницької збірної України входять: Сергій Жадан (капітан команди), Олександр Сидоренко, Володимир Сергієнко, Євген Положій, Павло Коробчук, Олександр Ушкалов, Ігор Зарудко, Євген Свічкар, Сергій Рожко, Дмитро Стретович, Тарас Шако, Андрій Пивоваров.

Мітки: «Книга грає у футбол», Кубок футбольного чемпіонату серед письменників, Сергій Жадан, Фоззі