Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vidomosti-ua.com

Понеділок, 5 серпня 2013, 13:04

На Львівщині працевлаштовано 23,5 тис осіб з обмеженими фізичними можливостями

Чисельність фактично працюючих інвалідів у Львівській області у порівнянні з минулим роком збільшилась на 2472 осіб і станом на сьогодні становить 23568. Понад норматив в області працевлаштовані 5849 людей з обмеженими фізичними можливостями.

Про це повідомила директор Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Галина Мисаковець, передає прес-служба Львівської ОДА.

За її словами, такі цифри говорять про позитивну роль встановлення нормативу ство¬рення робочих місць для інвалідів як головного на сьогодні чинника, що забезпечує працевлаштування інва¬лідів на підприємствах та в організа¬ціях.

Водночас, перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич наголосив на тому, що підприємства області, які не створюють робочі місця для людей з обмеженими фізичними можливостями, згідно з вимогами чинного законодавства зобов’язані сплачувати відповідні внески.

Зазначимо, у відповідності до законодавства, перед відділенням Фонду соціального захисту інвалідів про працевлаштування інвалідів звітують підприємства з чисельністю штатних працівників понад 7 осіб.

Наразі прозвітувалися 4931 таких підприємств, що складає 75,2 %, з них виконали встановлений норматив 4484, що складає 68,4 %. У порівнянні з минулим роком кількість підприємств, які виконують та перевиконують норматив, збільшилась на 163.

На підприємствах, які прозвітувались, загалом законодавчо встановлений норматив для працевлаштування інвалідів становить 17719 робочих місць, у порівнянні з минулим роком – збільшився на 1592 робочих місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.