Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Четвер, 21 листопада 2013, 17:07

У Львові молоді художники продемонстрували своє бачення голодомору (ФОТО)

Сьогодні, у Львові відбулось відкриття мистецького проекту "Хліб", де молоді художники продемострували твори на тему голодомору.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На виставці були продемонстровані твори та інсталяція Остапа Лозинського, Олени Кравченко, Уляни Нищук-Борисяк та  Данила Мовчана, присвячені жертвам голодомору в Україні.  

У центрі експозиції було розміщене живописне двометрове полотно художника-бойчукіста Охріма Кравченка «Голод на Україні». Робота була створена ще 1972 року.

"В цьому проекті ми хотіли не проілюструвати тему голодомору, а показати свої внутрішні відчуття болю, які є в наших серцях і серцях тих людей, які пережили, чи не пережили голодомор. Ми хотіли звернутися до людей, щоб вони задумалися над цією проблемою, адже історія нас вчить. Тому варто задуматись, чому так сталось і що потрібно зробити, щоб такого ніколи не повторилось", - розповів один із авторів творів проекту Остап Лозинський.

Музей історії релігій вже не вперше цього року звертається у своїх виставках до теми голодомору.

"Коли до нашого музею прийшла група творчої молоді і запропонувала зробити такий творчий проект ми одразу ж погодились, тому, що не відгукнутись на дану пропозицію вважали просто недоречним. Львівський музей історії релігій звертається до цієї теми вже не вперше. Цього року, рівно місяць тому ми представляли у Польщі виставку радянського антирелігійного плакату та виставку приурочену голодомору. Сказати, що наші сусіди були вражені - не сказати нічого. Виставка справила на них гнітюче враження. Ця подія не просто трагічна, наслідки цієї події ми не можемо усвідомити до цього часу", - заявив директор Орест Малиць.

Виставка триватиме близько місяця часу. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.