Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

янукович

grim.in.ua

Четвер, 27 лютого 2014, 12:55

Російські ЗМІ опублікували нібито заяву Януковича, що він легітимний президент

янукович

Провідні російські ЗМІ, серед яких зокрема, "ИТАР-ТАСС" та "Интерфакс" опублікували заяву нібито від імені Януковича, де він стверджує, що є легітимним президентом та просить у Росії політичного притулку.

"Я, Віктор Федорович Янукович , звертаюся до народу України , - йдеться опублікованій ИТАР -ТАСС заяві Януковича , - як і раніше вважаю себе законним главою української держави... Вважаю , що підписана мною і лідерами української опозиції у присутності поважних західних партнерів угоду про врегулювання кризи на Україну 21 лютого 2014 не виконана. На вулицях багатьох міст нашої країни розгул екстремізму. На мою адресу, на адресу моїх соратників звучать погрози фізичної розправи".

"Змушений просити владу РФ забезпечити мені особисту безпеку від дій екстремістів. - йдеться в заяві. - На жаль, все, що відбувається зараз у Верховній раді України, не має легітимного характеру".

"Народ на південному сході України і в Криму не сприймає безвладдя і фактично беззаконня в країні, коли керівники міністерств обираються натовпом на площі. Я, як чинний президент, не дозволяв Збройним силам України втручатися в внутрішньополітичні події. Наказую це і зараз. У разі, якщо хтось стане віддавати подібний наказ Збройним силам і силовим структурам, такі накази будуть незаконними і злочинними", йдеться в заяві..

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.