У Львові не будуть ліквідовувати Монумент Слави

П'ятниця, 28 лютого 2014, 17:21

Сьогодні на засіданні виконавчої комісії міськради депутати вирішили не зносити Монумент Слави на вулиці Стрийській. 

Депутати наголосили на тому, що питання повалення пам'ятника гостре та несвоєчасне. 

«Ми всі живемо в місті Львові і переймаємося тими чутками, які сьогодні є в різних середовищах. Для того, щоби сьогодні покласти край чуткам, ми вирішили обговорити це публічно на засіданні виконавчого комітету, який є найвищим органом управління, створеним міською радою Львова, для того, щоби зняти будь-які інсинуації та спекуляції стосовно цього питання.

Ми хочемо, щоб всі мешканці сходу і півдня України розуміли, що боротьба із символами не є пріоритетом для Львова. Для нас пріоритетом є боротьба з корупцією, хабарництвом та створення належних умов для розвитку бізнесу і сприяння зростанню добробуту мешканців», зазначив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

За словами Подоляк питання повалення Монумента не виникло у жодного працівника міської ради.

«Це питання не виникло ні в джерелах львівської міської ради, це питання не було ініційоване ні ким з працівників міської ради, ані в депутатів міської ради. Наприкінці минулого, на початку цього тижня почала надходити інформація від неорганізованих груп молодих людей про те, що вони хочуть у свій спосіб долучитися до того, щоб Монументу Слави не було. Просто кажучи, група молодих неорганізованих людей вирішили, що вони хочуть цей пам’ятник якимось чином завалити», заявила Ірина Подоляк.

 

Мітки: Ірина Подоляк, міська рада, Монумент Слави