Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

postup.brama.com

Четвер, 29 травня 2014, 13:10

В регіонах України, внаслідок ситуації у країні, у населення різні типи психологічних травм, - Олександр Фільц

Головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні Олександр Фільц розповів, які психологічні травми отримали українці, внаслідок ситуації, що розвивається у країні.

Про це він повідомив у Львові на прес-конференції на тему: "Півроку неспокою: як змінились українці з точки зору психології?".

Загалом, за словами Фільца тривога притаманна українцям з усіх регіонів країни.

На Сході травма дуже масивна – травма самого існування – «бути чи не бути». Вона дуже пов’язана з трьома важливими моментами: намаганням зберегти дуже специфічні свободи донецького регіону в рамках України. Другим чинником – є втрата безкарності, а тртім – насильство. Всі три компоненти – це є дуже велика травма, і методів та спроб її опрацювання не існує», – зазначив Фільц.

В той же час відчуття страху та тривоги на центральній та західній Україні зобумовлене іншими факторами.

«Травма Центральної України полягає в тому, що вона як репрезентант влади Києва відчуває себе безсилою і мусить вдаватися до дипломатичних хитрощів.

Травма на Заході – розчарування у задекларованих соціальних змінах, які на сьогоднішній день виглядають достатньо ефемерними. Ми бачимо, що судова система, силові структури, місцеве самоврядування не змінюються», – додав він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.