Мешканці Миколаївського району звернулися до влади з проханням не будувати на їхній території полігон твердих побутових відходів

П'ятниця, 22 червня 2012, 13:26

Сьогодні, 22 червня, на позачерговій сесії Новороздільської міської ради було ухвалено звернення до Кабінету міністрів України з проханням не допустити будівництва полігону твердих побутових відходів на території району. У сесії, окрім депутатів Новороздільської міської ради, взяли участь представники Львівської облради, Львівської ОДА, депутати Миколаївської районної ради, Берездівецької, Березинської, Станківецької сільських рад та Роздільської селищної ради.

«Про плани з будівництва полігону мешканці довідалися зі ЗМІ, влада нічого не розповідала їм про це. У зверненні викладені аргументи мешканців про неможливість будівництва полігону на їхній території. Серед них – землі біля Нового Роздолу забруднені продуктами діяльності заводу «Сірка» та наявністю кислих гудронів, привезених з Угорщини», - розповіла «Варіантам» депутат Львівської облради Галина Чорна.

Крім того, були ухвалені звернення щодо вивезення з території району кислих гудронів та про реабілітацію порушених територій Новороздільського проммайданчика та прилеглих територій.

Нагадаємо, 15 травня, на засіданні у Львові за участі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Швейцарського бюро співробітництва в Україні (SwissCooperationOfficeinUkraine) та Львівської міської ради розглядалось питання пошуку інвестора для реалізації проекту будівництва нового полігону для захоронення сміття. Місцем будівництва полігону обрали територію поблизу міста Новий Розділ.

Мітки: Новий Розділ, полігон твердих побутових відходів