Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Четвер, 14 травня 2015, 12:26

Новий Розділ співпрацюватиме з США

Американське місто Річланд стане побратимом Нового Роздолу.

Як повідомив депутат Новороздільської міської ради Анатолій Шалаєв, який повернувся з США у складі офіційної делегації, що представляла Україну, мер міста Річланд, штат Вісконсін Пол Ф. Коркоран з радістю пристав на його пропозицію.

Відтепер мери обидвох міст повинні ратифікувати угоду про партнерство.

"Подібна співпраця між містами не лише дасть можливість обміну делегаціями між містами-побратимами в усіх напрямках починаючи від освіти, культури, спорту, завершуючи місцевим самоврядуванням та економікою але й сприятиме в пошуку іноземних інвесторів по іншу сторону Атлантики", - розповів Анатолій Шалаєв.

За його словами, головним завданням було якнайкраще представити перед громадою Річланду Україну, Львівщину.

"Власне я відповідав за офіційну презентацію України перед американцями в університеті Вісконсіна. Здається, нам це вдалось і пропозиція щодо співпраці між нашими містами – яскраве свідчення цього», - зазначив Анатолій Шалаєв.

Делегати спочатку відвідали столицю США Вашингтон в якій детально ознайомились з американською системою управління державою, основними засадами самоврядування. Були зустрічі з провідними експертами в галузі самоврядування США, науковцями, представниками міністерств та відомств цієї держави, відвідини Білого дому, Конгресу, бібліотеки Конгресу США.

У Річланді делегати побачили, як працює система самоврядування в США, де актуальне для України питання децентралізації, територіальної реформи зреалізовано на всі 100%. Делегати з України відвідали сесію міської ради Річланду, ознайомились з промисловим потенціалом цієї територіальної громади, яка є провідною в США у сфері агропромислового комплексу та виробництва органічних продуктів харчування.

Навіть індустріальний парк, неподалік від Річланд-центру, який відвідали українські делегати, спеціалізувався на виробництві органічних сирів та протеїнів. Найголовніше, що таке виробництво взагалі не несе загрози навколишньому середовищу та побудовано на принципі безвідходності. Побічні продукти від лісопилки згоряють у закритому, повністю  автоматизованому котлі, той через турбіну подає електроенергію, що живить весь індустріальний парк, відходи від виробництва сиру – йдуть на виробництво протеїнів і т.д.

Цей візит відбувався в рамках програми «Відкритий світ» уряду США, яка фінансується центром лідерства при бібліотеці Конгресу та адмініструється Американськими радами.

Сьогодні міський голова Нового Роздолу Володимир Туз надіслав майбутнім партнерам із США офіційну пропозицію щодо співпраці між обома містами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.