Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 8 червня 2015, 14:05

На вул. Личаківській у Львові незаконне будівництво

У Львові будівництво житлового будинку на вул. Личаківській ТзОВ "Лідер Моноліт" здійснюється без розробленої та затвердженої проектної документації.

Про це сьогодні, 8 червня, на брифінгу повідомила начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

Після проведення спецперевірки Департаменту Інспекції у Львівській області, було встановлено, що будівництво на вул. Личаківській ТзОВ "Лідер Моноліт" здійснюється без розробленої та затвердженої проектної документації. Таким чином, дані, внесені до декларації про початок виконання робіт - недостовірні.

Як раніше зазначала Гелена Пайонкевич, наказ департаменту містобудування, на який посилався забудовник у декларації, що була подана Інспекції Архбудконтролю, - підроблений.

Одна декларація була скасована Інспекцією, однак було видано повторну, після чого її також скасували наказом департаменту ДАБІ у Львівській області.

23 березня Держбудінспекція надала керівнику ТзОВ "Лідер Моноліт" постанову про вчинення адмінпорушення та оштрафувала  його на 120 тис грн а також вручила припис про демонтаж.

Було зазначено, якщо впродовж 30 днів з того часу не буде здійснено демонтажу, Інспекція звернеться до суду з позовом про примусовий демонтаж.

Відтак, 4 червня Львівським апеляційним адміністративним судом було прийнято позитивне рішення на користь Інспекції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.