Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Туреччина

euronews.com

Понеділок, 2 листопада 2015, 17:19

Туреччина планує змінити конституцію

Туреччина

Партія-переможець виборів в Туреччині планує внести численні зміни до конституції країни.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, на виборах до турецького парламенту перемогла Партія справедливості та розвитку, яка оголосила, що планує змінити конституцію країни.

"Нинішня система не відповідає потребам Туреччини. Очевидно, що цей одяг став затісним для нашої країни. Давайте разом рухатися від конституції, створеної після перевороту, у напрямку більш цивільного і ліберального основного закону", – зазначив прем‘єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

Проте для того, щоб змінити конституцію, Партії справедливості та розвитку не вистачає депутатів. Політична сила отримала 49,4 відсотка голосів виборців. Це – 316 місць у меджлісі, куди загалом входить 550 представників. Для зміни конституції партії доведеться шукати союзників з інших політичних сил.

До парламенту також пройшли: Народно-республіканська партія – у них трохи більше чверті голосів. 12% відсотків у Партії націоналістичного руху. 10-відсотковий прохідний бар‘єр подолала Демократична партія народів, що представляє курдську меншину.

Нагадаємо, Євросоюз планує надати Туреччині три мільярди євро матеріальної допомоги на біженців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.