Сім'ям загиблих учасників АТО зі Львівщини виплатили по 100 тисяч

Четвер, 30 червня 2016, 12:41

26 родин загиблих військовослужбовців у зоні АТО та Героїв Небесної Сотні отримали по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Грошову допомогу сім'ї отримали в межах Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2016-2019 роки.

"Також демобілізовані воїни, які повернулися з АТО, отримують одноразову матеріальну допомогу в розмірі 3000 гривень. Цьогоріч допомогу отримали вже понад 3400 учасників АТО на суму понад 10 мільйонів гривень. А загалом, враховуючи минулий рік, таку допомогу отримали 7430 демобілізованих”, –зазначив директор департаменту соціального захисту Львівської облдержадміністрації Василь Мартиняк.

За його словами, щомісячно також отримують виплати по 2500 гривень й діти військовослужбовців та добровольців, які загинули під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО, та Героїв Небесної Сотні.

Кошти виплачують дітям віком до 18 років, а у випадку навчання на денній формі у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації, допомогу продовжать до закінчення цими дітьми навчальних закладів. Втім лише до досягнення ними 23 років.

Станом на сьогодні такі виплати на Львівщині отримує 171 дитина.

Мітки: Львівська ОДА, матеріальна допомога, небесна сотня, учасники АТО