Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

приймальна комісія

kpi.ua

П'ятниця, 29 липня 2016, 13:26

Абітурієнтам у вишах пропонують підписувати контракти вже зараз

приймальна комісія

Вступники скаржаться, що приймальні комісії пропонують їм писати заяви на контрактну форму навчання вже зараз.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України. 

"Ми звернулись до університетів з наполегливим проханням не робити цього, оскільки це суперечить умовам прийому і створює додаткові загрози для абітурієнтів. Така проблема існує вже не один рік, вступники слухають  приймальну комісію та приносять документи на контракт. А після того, як з'являється інформація, що абітурієнт пройшов на бюджет, він намагається забрати свої документи, проте університет не віддає йому оригінали, або сильно затягує цей процес", – розказала Перша заступниця Міністра освіти і науки Інна Совсун.

За її словами, поспіх створює додаткові проблеми для абітурієнтів. Відтак вступникам радять подавати заяву на контракт вже після того, як будуть точно знати, що не проходять на бюджет.

“Цього року рекордна кількість абітурієнтів має шанси вступити на бюджетні  місця. Тому шанси є, вони хороші, прохання не поспішати з написанням заяви на контракт. В сьогоднішніх умовах варто почекати хоча б до першого серпня – коли всі точно знатимуть, чи пройшли на бюджет, і потім вже писати заяву на контракт, якщо буде таке бажання і можливість”, – наголосила Інна Совсун.

Зазначимо, цьогоріч заяву на контракт можна написати до 10 серпня, а зарахування контрактників відбуватиметься до 12 серпня. 

З 1 до 5 серпня абітурієнти мусять принести документи до університетів для зарахування на бюджет. І вже 6 серпня оприлюднять списки зарахованих на держзамовлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.