Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Четвер, 28 грудня 2023, 13:24

У 2024 році вступники зможуть обрати на НМТ додатково українську літературу та географію

ВНЗ Львова

До переліку предметів національного мультипредметного тестування у наступному році включили ще два предмети.

Про це повідомляє видання Освіта.ua.

У 2024 році до предметів, які складають учасники національного мультипредметного тестування, включать додатково українську літературу та географію.

"Це передбачено відповідною нормою у законі «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року». Документ набув чинності 27 грудня 2023 року" – йдеться у повідомленні.

Тести з української літератури та географії доповнять перелік предметів за вибором вступника, до якого також включено іноземну мову, біологію, фізику та хімію.

До обовʼязкових предметів включено три предмети – українську мову, математику та історію України.

Нагадаємо, у 2022 році Верховна Рада на рік спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. Як раніше повідомлялось, абітурієнти складали єдиний тест, який включає тестові питання з трьох предметів. Такий порядок був єдиним для вступу на всі спеціальності.

У 2023 році в Україні абітурієнти здавали НМТ замість ЗНО.

Найвищі 200 балів з одного предмету на національному мультитесті отримали 638 львівських випускників. Найбільше таких випускників має Львівський фізико-математичний ліцей – 73 учні отримали найвищі результати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.