Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Понеділок, 24 квітня 2017, 13:02

У Львові майже 250 контейнерів із сміттям є переповненими

львівське сміття

Станом на сьогодні сміття не вивезли з 249 сміттєвих майданчиків Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як наголосили в управлінні житлового господарства міськради, станом сьогодні сміття не було вивезено з 249 контейнерних майданчиків, що становить 20% від загальної кількості у місті.

Зокрема, у Залізничному районі не вивезено сміття з 53 майданчиків, у Сихівському – з 63, у Франківському – з 12, у Шевченківському – з 102, у Личаківському – з 19.

Загалом у Львові налічується 1237 сміттєвих майданчиків.

За даними управління житлового господарства, кожного дня у місті назбирується близько 500-600 тонн твердих побутових відходів.

Нагадаємо, 21 квітня Львівська облдержадміністрація, Львівська міська рада, Львівська облрада та органи місцевого самоврядування Львівщини підписали Меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у Львові.

Відтак, 19 міст області погодилися протягом двох років приймати на свої полігони львівське сміття. Взамін за це Львівська міська рада зобов’язана цьогоріч та у 2018 році виділити по 70 мільйонів гривень на покращення матеріально-технічної бази та рекультивацію полігонів/звалищ, які прийматимуть ТПВ на захоронення.

Додамо, нещодавно духовенство Львова написало відкритого листа до Всеукраїнської Ради Церков через відсутність можливості вивозити сміття зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.