Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лічильники

UkrMedia

Понеділок, 24 квітня 2017, 16:49

Частину невикористаної субсидії перенесуть на наступний опалювальний сезон

лічильники

Йдеться про суму, яка не перевищує вартість 100 куб.м природного газу.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Зокрема, як наголосили у Міністерстві соціальної політики, субсидія на оплату житлово-омунальних послуг призначається за соціальними нормативами споживання послуг, які встановлено на місяць.

"Отримувач субсидії має сплачувати за спожиті послуги їх фактичну вартість з урахуванням розміру призначеної субсидії (вартість спожитих послуг мінус розмір субсидії). Якщо сім’я протягом місяця економно споживала послуги і вартість спожитих послуг менше розміру призначеної субсидії, то в цьому місяці взагалі можна не сплачувати за послуги, а залишки невикористаної субсидії можуть бути використані у наступних місяцях", – зазначили у міністерстві.

Однак, після закінчення опалювального періоду суми невикористаних субсидій повертаються до бюджету, хоча частина невикористаної субсидії вартістю 100 куб.м природного газу або 150 кВт/год електричної енергії залишається на особовому рахунку і може бути використана для оплати послуг у майбутньому.

"Сім’ям, яким субсидія нарахована "заднім числом", і сім’я весь час сумлінно сплачувала рахунки за комунальні послуги без урахування субсидії, у неї на рахунках з’явилася переплата за рахунок власних платежів, то така сім’я вправі скористатися нею коли завгодно, така переплата не повертається до бюджету, а залишиться на рахунках отримувачів", – додали у міністерстві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.