Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пам'ятна монета

bank.gov.ua

Середа, 21 червня 2017, 14:16

Нацбанк випустив монету, присвячену Йосифу Сліпому

пам'ятна монета

Нацбанк викарбував пам’ятну монету з вшанування 125-річчя з Дня народження патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, 20 червня Національний банк ввів у обіг пам’ятну монету номіналом 2 гривні, присвячену пам’яті Блаженнійшого Верховного Архієпископа Йосифа Сліпого.

"У цьому році відзначається 125-та річниця від Дня народження церковного і громадського діяча, педагога, мецената, богослова, патріарха Української греко-католицької церкви у 1975-1984 роках Йосифа Сліпого. Щоб ушанувати світлу пам’ять патріарха і привернути увагу суспільства до глибоких духовних цінностей Національний банк ввів в обіг сьогодні цю пам’ятну монету", –  наголосила заступник начальника відділу нумізматичної продукції та маркетингу департаменту грошового обігу Національного банку України Вікторія Сузанська.

Зазначимо, монета "Йосиф Сліпий" поповнила серію "Видатні особистості України", її виготовлено з нейзильберу, категорія якості карбування – "спеціальний анциркулейтед", маса – 12,8 г, діаметр – 31,0 мм, тираж – 35 000 штук. 

На аверсі монети розміщено римський собор та Собор Святогор Юра у Львові, а на реверсі монети – портрет Йосифа Сліпого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.