Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

П'ятниця, 30 червня 2017, 11:00

У Львові 339 сміттєвих майданчиків є переповненими

львівське сміття

Станом сьогодні у місті залишається перенакопиченим 8465 тонн сміття.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, за попередню добу з міста було вивезено 560 тонн ТПВ, з них – 305 тонн – за угодами, які перевізники мали укладені раніше, і 255 тонн – за домовленостями, які уклали після комісії з питань ТЕБ і НС.

Відтак, станом на ранок у місті з 1237 майданчиків перенакопиченими є 339 майданчиків, що становить 27%. Загалом це 5085 тонн: Шевченківський – 100 переповнених майданчиків, Залізничний – 18, Личаківський – 1, Франківський – 55, Сихівський – 165.

Натомість очищені всі майданчики у Галицькому районі.

Серед бюджетних установ з 221 майданчика перенакопиченими є 12 майданчиків, з яких не вивезено 180 тонн відходів, (5 – біля закладів освіти, 3 – біля закладів охорони здоров`я, 4 – біля супермаркетів), а це 5% від загальної кількості.

На перевантажувальних станціях знаходиться 3200 тонн не вивезеного сміття. Тобто, загалом у місті накопичено і не вивезено 8465 тонн ТПВ, а відходи зі Львова приймають 8 міст Львівської області.

Нагадаємо, депутати Львіської міськради передали Львівській ОДА повноваження щодо поводження з ТПВ у Львові.

Ще 22 червня Львівська ОДА звернулася до міської влади про делегування їй функцій по управлінню сміттям у Львові до 2019 року. У облдержадміністрації повідомили, що зобов’язуються протягом 20 днів очистити сміттєві майданчики Львова від перенакопиченя, забезпечити стабільний вивіз сміття впродовж усього періоду делегування повноважень; відновити та вдосконалити систему сортування сміття; у 2019 році ввести в експлуатацію комплекс із переробці сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.