Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Баляш

Прес-реліз,   Вівторок, 25 липня 2017, 10:38

Уряд має забезпечити українців “теплими” кредитами в найкоротший термін, – Олег Баляш

Олег Баляш

Прискорити усі процедури для надання "теплих кредитів" українцям в найкоротший термін вимагає від уряду партія “Наш край”. 

Про це повідомив голова Львівської міської організації «Наш край» Олег Баляш.

Він пояснив, що урядовці лише у другій половині літа почали вирішувати це питання, коли до початку опалювального сезону лишилось кілька місяців:

"Фінансування державної програми збільшено на 300 млн. грн. Потрібно ще підписати договори з банками, щоб програма запрацювала. На придбання обладнання і проведення енергоефективних заходів залишиться обмаль часу. А опалювальний сезон стартує вже за три місяці. Ми вимагаємо від уряду прискорити усі необхідні процедури, щоб "теплі кредити" були надані у найкоротший термін."

Важливо також, щоб уряд вже зараз розпочав розробку програми на наступний рік, аби не повторились помилки і затягування.

"У 2017 році Кабмін ухвалив відновити державну програму із надання кредитів на заміну котлів і вікон, виділивши на ці цілі 432 мільйони гривень. Але у травні банки перестали виділяти кредити, бо грошей не вистачило. Тільки після паузи, що тривала 2 найгарячіші місяці, які потрібні для підготовки до опалювального сезону, виділили додаткові 300 тисяч", – конкретизував Олег Баляш.

"Фінансування подібних державних програм – це підтримка об’єднань громадян, які намагаються заощаджувати на енергоресурсах та раціонально їх використовувати", - переконаний він.

Нагадаємо, у лютому уряд відновив дію урядової програми з енергоефективності. Державні банки, а саме "Ощадбанк", "Укргазбанк", "Укрексімбанк" та "Приватбанк" почали давати "теплі кредити" для ОСББ/ЖБК і фізичних осіб. Усього було виділено 432 млн. грн. для кредитування на придбання котлів та енергоефективного обладнання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.