Зміст статті

27 листопада 2017Дар'я Дегтяренко

Солідарність 2017

Фракція "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у Львівській міськраді звітує про свою роботу в 2017 році.

Сьогодні, 27 листопада, депутати Львівської міської ради від БПП "Солідарність" першими серед інших фракцій прозвітували про свою діяльність за 2017 рік.

"Сьогодні ми звітуємо у стінах Львівської міської ради про рік діяльності нашої фракції. Люди мають знати, що роблять їхні обранці, представники їхніх інтересів. Принагідно дякуємо всім небайдужим громадянам, які долучились до наших ініціатив", – розповідає голова фракції Петро Адамик.

Як зауважують депутати, основні пріоритети для всієї фракції – це контроль за забудовою дитячих чи спортивних майданчиків, за облаштуванням багаторівневих паркінгів у місті, а також за вирішенням сміттєвої проблеми Львова. Також серед головних напрямків роботи є безпека руху, організація якісного перевезення пасажирів громадським транспортом,будівництво шкіл та запровадження ігрових видів спорту у Львові.

Член комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики Львівської міської ради Іван Рудницький: "У Сихівському районі є дуже гарне місце, яке називають легенями району, – це Сихівський лісопарк. Нещодавно ми його перейменували на парк ім. Івана Павла ІІ. Серед сихівчан, депутатів, ради самоврядування Сихова виникла ідея впорядкувати цей парк. Тепер тут встановлено сучасне освітлення, замощена нова бруківка, облаштовано пандуси. Через три-чотири роки ми плануємо повністю завершити реконструкцію парку. Над цим будемо всі спільно працювати".

Іван Рудницький

"Управлінням охорони здоров'я було заплановане відкриття амбулаторії сімейної медицини у Личаіквському районі на вул. Личаківській, 90. Приміщення було у досить плачевному стані і потребувало чималих коштів на ремонт. Я звернув увагу на приміщення, що знаходиться поруч, оглянув його, і як виявилось, воно перебувало у комунальній власності. Тому я запропонував віддати саме це приміщення під амбулаторію", – розказує член комісії гуманітарної політики Львівської міської ради Володимир Роп'як.

Володимир Роп'як

Голова комісії землекористування Львівської міської ради Юрій Моравецький: "Одне з найкращих місць у Франківському районі, на мою думку, – Алтайські озера. Десятиріччями у цьому місці не було зроблено нічого. Замість доріжок тут – болото, тобто не було жодних комфортних умов. Та за рік вдалося зробити дуже багато: прокласти доріжки, почистити озеро, укріпити береги та встановити нові лавки. Всі роботи виконали лише за спонсорські кошти".

Юрій Моравецький (фото: Фб Юрія Моравецького)

"Я є меценатом музею Квітки Цісик у середній школі №54. Зараз ми працюємо над тим, аби наповнювати цей музей. І в нас виникла ідея створити так звану співочу вулицю. Це буде сцена, на якій стоятиме пам’ятник Квітці Цісик, музичний пульт, довкола сцени встановлять лавки. І саме тут вмикатимуть пісні Квітки Цісик. Це буде перша така музична вулиця в Україні, і сподіваюсь, що вже наступного року ми реалізуємо цей проект", – розповідає член комісії з питань комунальної власності Львівської міської ради Роман Грицевич.

Роман Грицевич

Член комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Уляна Пак: "У своїй депутатській діяльності я зосереджуюсь на чотирьох напрямках. За професією я – юрист, саме тому беру участь у написанні основних документів міста, зокрема Статуту Львова. А положення про громадські слухання та громадський бюджет вже стали дієвими інструментами для активних львів'ян. Як дружина учасника АТО я долучилась до впровадження реальної матеріальної допомоги львів'янам-учасникам АТО. Як мама я стала співініціаторкою загальноміської стратегії "Львів – дружній до дітей". Однією з новацій є дитяча дорадча рада, яка вже цього року почне консультувати міських обранців з усіх питань щодо дітей. Разом із мешканцями свого мікрорайону також долучилась до відновлення з руїни садочка на вул. Кульпарківській, 182".

Уляна Пак

"Нашою ініціативою була реконструкція стадіону "Юність" у парку культури ім. Богдана Хмельницького. І важливо не тільки реконструювати його, а й фактично збудувати нові трибуни, роздягальні, адже цей об'єкт – це дім львівських регбістів. Надіюсь, що наступного року тут ми приймемо матч Чемпіонату Європи із регбі", – зауважує голова фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність", член комісії конкурентноспроможності, сталого розвитку та підприємництва Львівської міської ради Петро Адамик.

Петро Адамик

Голова комісії інженерного господарства, транспорту, зв'язку та житлової політики Львівської міської ради Остап Доскіч: "Згідно зі статистикою, у Личаківському районі були 42 неканалізовані вулиці. Сьогодні 7 вулиць вже повністю каналізовані. Ми також промоніторили всю ситуацію по інженерії, зробили повністю заміну електроінженерії та газу. Самі мешканці часто інформують нас, як підрядник ремонтує вулиці у Личаківському районі. А ми натомість допомагаємо, щоб вони швидко отримали технічні умови на підключення до каналізування".

Остап Доскіч (фото: Фб Остапа Доскіча)

"Я спільно з активними мешканцями району, громадськими організаціями вже не перший рік опікуємось Батуринським сквером, що поруч зі стадіоном СКА. Ми висадили нові дерева та кущі, встановили лавки. Також встановили пам'ятний хрест полеглим героям за Україну. Як спортсмен я активно працюю над розвитком спортивної інфраструктури міста, зокрема долучився до облаштування спортивного та дитячого майданчиків на пр. Чорновола, 45. Також завершується ремонт міжбудинкових доріг та хідників на вулиці Золотій", – підкреслює голова комісії культури, молодіжної політики та спорту Львівської міської ради Віталій Свіщов.

Віталій Свіщов

Секретар комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради Сергій Івах: "основними напрямками моєї діяльності було збереження двох стадіонів – "Торпедо" та "Сільмаш". Проблеми тут полягають у тому, що ці стадіони є у приватній власності, яка, як всі знають, є недоторканною. Тому ми сьогодні мусимо знайти спільну мову з власниками і повернути ці стадіони у власність міста для потреб громади. А це є непроста справа".

Сергій Івах (фото: Фб Сергія Іваха)

"У нас у Винниках сьогодні є один садочок, який згідно зі всіма нормами розрахований на 70 дітей. Натомість у тому садочку – близько 370 дітей. Загалом у Винниках на одне місце в садочок претендують 15 дітей. Тому коли ми завершимо будівництво нового садка, то буде додатково 500 місць. Проблема, звичайно, залишиться, але принаймні зникне та соціальна напруга, яка сьогодні є. Гадаю, проблема дитячих садочків у Винниках, після каналізування, є однією з найбільших", – наголошує член комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Григорій Козловський.

Григорій Козловський

Депутати фракції БПП "Солідарність" за цей рік підготували понад 450 звернень та запитів. Також понад 700 разів надавали матеріальну допомогу мешканцям Львова. Відвідуваність пленарних засідань та постійних комісій у депутатів виявилася майже стовідсотковою.

Автор: Дар'я Дегтяренко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.