Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

portal.lviv.ua

Четвер, 13 вересня 2012, 18:07

Костюк запропонував збудувати сміттєпереробний завод на діючому сміттєзвалищі в Грибовичах

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк запропонував збудувати сміттєпереробний завод безпосередньо біля самого звалища – на території Збиранки.

 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Костюк переконує, що саме в такий спосіб можна займатись переробкою сміття та паралельно проводити рекультивацію і закриття існуючого звалища.

Щодо самого інвестора, на думку Михайла Костюка, ним могло б стати спільне українсько-німецьке підприємство, яке наразі завершує будівництво сміттєпереробного заводу у Рівному.

Костюк запропонував винести на засідання сесії Львівської обласної ради питання щодо можливого будівництва сміттєпереробного заводу та  у найближчий час приступити до реальної роботи.

Окрім цього, голова Львівської ОДА вважає, що місту Львову доцільно було б стати учасником відразу у двох кластерах (тобто  вивозити сміття відразу до двох майбутніх точок переробки) – аби не залежати від одного інвестора.

Нагадаємо, кластерною концепцією здійснено умовний поділ територій на чотири регіональні зони, кожна з яких охоплює територію радіусом до 70 км, де проживає понад 800 тис. мешканців, запропоновано сучасний підхід комплексної очистки, переробки та утилізації твердих побутових відходів за нерозривною схемою (зона дії одного оператора): збір – транспортування – сортування – переробка - утилізація – захоронення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.