На Львівщині найбільш затребуваними є робітничі професії

Вівторок, 21 серпня 2018, 13:03

Натоміть майже немає вільних вакансій для вищих державних службовців.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, на одну вакансію в середньому на Львівщині претендувало дві особи, торік – 3 безробітних.

Станом на 1 серпня в області офіційно шукали роботу 14 тисяч безробітних, що на 1 тисячу осіб менше, ніж минулого року, а неукомплектованими залишалися 8,4 тисяч робочих місць.

"Традиційно найпростіше знайти місце праці робітникам, для котрих зафіксовано 6,2 тисяч пропозицій працевлаштування, 1,4 тисяч вільних місць праці були для службовців, ще 0,8 тисяч – для тих, хто не має спеціальної підготовки та відповідного рівня освіти", – наголосив Василь Барилюк.

За його словами, найбільший попит на робочу силу на кінець 
липня спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом, робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, а найменш популярними залишаються пропозиції праці для робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства, керівників, вищих державних службовців.

Зазначимо, майже 70% з усіх зареєстрованих вільних місць праці знаходяться у Львові. На початок травня цього року на обліку в обласному центрі зайнятості перебувало більше 24 тисяч безробітних.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Мітки: вакансії, новини львова, працевлаштування, робота у Львові, центр зайнятості