Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АМКУ

informator.news

Вівторок, 2 жовтня 2018, 16:15

Антимонопольний комітет перевірить законність підняття цін на тюнери

АМКУ

Після відключення аналогово телебачення українські мережі підняли ціни на ТБ-тюнери.

Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет розпочав розслідування щодо завищених цін на телевізійні тюнери, які можуть приймати цифрове ефірне телебачення у стандарті DVB-T2 (MPEG-4).

Як йдеться у повідомленні, наразі АМКУ надіслав вимоги ТОВ "Розетка.УА", ТОВ "Сав-Дістибьюшн", ТОВ «Дієса», ТОВ "Алло", ТОВ "Комфі Трейд" та іншим мережам.

"У зв’язку із вимкненням аналогового телемовлення в Україні, а також, беручи до уваги прохання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, зважати на можливе різке збільшення попиту серед населення на телевізійні тюнери, ініціативу Кабінету Міністрів України звільнити на термін до 1 січня 2020 року від в’їзного мита відео тюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення стандарту DVB-T2 – питання цін на такі тюнери є надзвичайно важливим і будь-які зловживання у цій сфері, у разі їх наявності, є неприпустимими", – наголосили у АМКУ.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні відключили аналогове телевізійне мовлення. Аналогова трансляція поки залишиться лише на тимчасово окупованих територіях.

Також Антимонопольний комітет перевірить законність дій мобільних операторів "Київстар", "Vodafone Україна" та lifecell, які скоротили термін дії тарифних планів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.