У Львові визначилися із реконструкцією скверу на Сихові

Середа, 7 листопада 2018, 10:19

Згідно із проектом реконструкції скверу біля кінотеатру ім. О. Довженка, тут відреставрюють фонтани та збережуть пішохідну зону.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив вчора, під час громадських слухань щодо облаштування громадського простору біля кінотеатру ім. О. Довженка, начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський, у міськраді визначилися із ескізом площі.

"Ця площа розглядалася як головна площа цього району, місце громадського дозвілля. Тут передусім мало б бути збереження зеленої зони, тобто це є площа пішохідна, яка є в однаковій дистанції, радіусі до найвіддаленіших частин Сихова. Однозначно вона має бути насичена різноманітними функціями, тобто від зелені до фонтанів і іншого сучасного освітлення", – наголосив Юліан Чаплінський.

Нагадаємо, у жовтні виконавчий комітет Львівської міської ради постановив управлінню архітектури та урбаністики укласти з переможцем Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо облаштування громадського простору на Сихові договір на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Зазначимо, у березні у Львові стартував Всеукраїнський конкурс на кращу пропозицію щодо облаштування громадського простору перед кінопалацом ім. О. Довженка. Відновлення Культурно-освітнього центру ім. О. Довженка та площі перед ним входить у затверджену у міськраді Стратегію розвитку Сихова. Згідно з нею, на всі ці роботи планують виділити 30 млн грн.

Однак у травні Львівська обласна рада прийняла  рішення про спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні на Сихові у Львові. Меморіал має розміщуватися у сквері біля кінотеатру ім. О. Довженка, відтак депутати звернулись до Львівської міськради про погодження місця спорудження меморіалу на проспекті Червоної Калини.

Тоді ж львів'яни провели акцію протесту з вимогою спорудити на Сихові меморіал Небесної Сотні.

Також у лютому виконавчий комітет Львівської міської ради погодив спорудження памятника-меморіалу героям Небесної сотні на вул. М. Кривоноса. Наразі на підготовчі роботи для встановлення пам'ятника витратили понад 1 млн грн. 

Мітки: громадське обговорення, ЛКП "Культурно-освітній центр ім. О. Довженка", Львів, новини львова, Сихів, Юліан Чаплінський