Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Василь Пісний

П'ятниця, 8 лютого 2019, 17:30

Садовий звинуватив Пісного в обстрілах його будинку на Стрілецькій

Василь Пісний

Садовий стверджує, що до обстрілів його будинку причетний генерал СБУ Василь Пісний.

Про це чинний міський голова Львова та кандидат у президенти України Андрій Cадовий заявив у своєму інтерв'ю для "Главком".

За словами Садового, перед тим, як до його подвір'я кинули гранату він дзвонив до Петра Порошенка, виявляючи своє занепокоєння ситуацією, та проханням перевірити осіб, яких він підозрює.

"Я йому назвав ім'я генерала Василя Пісного (заступник начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ), який зараз у верхівці керівництва СБУ. Петре Олексійовичу, якийсь маю неспокій на серці. Чує моє серце, що буде знов якась провокація, зверніть на це увагу". І озвучив йому прізвище, кого підозрюю. На що він сказав, що Василь – нормальний чоловік і не буде цього робити. Потім, коли кинули гранату, президент мені подзвонив і сказав, що це ж не Василь (Пісний)" – повідомив Садовий. 

Також міський голова Львова додав, що правоохоронцям вдалося знайти хлопця, який кидав гранати на територію його помешкання. За його інформаціє зловмисник встиг кинути лише одну гранату, хоча в його наплічнику ще було декілька. 

25 липня 2014 року невідомі випустили один залп протитанкового снаряду "Муха" у будинку міського голови Львова на вулиці Стрілецькій. 26 грудня 2014 року невідомі вдруге обстріляли будинок Садового з гранатомета. 29 жовтня 2015 року львів'янин Олександр Гживінський кинув гранату у будинок Андрія Садового.

1 вересня 2015 року Василя Пісного призначили на посаду заступника начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України. 23 серпня 2017 року Петро Порошенко присвоїв Пісному звання генерал-лейтенанта.

Нагадаємо, 7 січня Центральна виборча комісія офіційно зареєструвала Андрія Садового як кандидата у Президенти України. Ще у жовтні 2018 року Садовий заявив, що братиме участь у президентських виборах-2019. "Самопоміч" офіційно висунула його своїм кандидатом на президентських виборах 3 січня.

Раніше Садовий розповідав, що сподівається пройти у другий тур президентських виборів та зустрітися там з лідером Громадянської позиції Анатолієм Гриценком.

Наразі Андрій Садовий взяв відпустку для проведення передвиборчої кампанії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.