Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Синютка

Понеділок, 11 лютого 2019, 13:50

Синютка нарікає на курячу пам'ять Садового

Олег Синютка

Олег Синютка передав копію листа до Мінекології у Львівську міськраду і заявив, що жодним чином не блокував будівництво сміттєпереробного заводу.

Про це повідомила в своєму Faceboоk в.о. заступника начальника управління інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Матейчик.

Сьогодні, 11 лютого, голова Львівської ОДА Олег Синютка передав копію свого листа до Мінекології у Львівську міську раду.

"Я з подивом дізнався, що Львівська ОДА блокує спорудження сміттєперобного заводу на вулиці Пластовій. Жодних документів про заборони я не підписував. Я вкотре закликаю припинити будь-які спекуляції на темі сміття і прошу доносити до людей лише достовірну та правдиву інформацію" – заявив Синютка.

За його словами, минулого тижня Львівська ОДА скерувала лист в Міністерство екології на природних ресурсів України, у якому надала свої зауваження до звіту з оцінки впливу на довкілля ЛКП "Зелене місто" щодо будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки ТПВ у місті Львові на вулиці Пластовій,13.

Нагадаємо, 6 лютого, на засіданні Верховної Ради України нардепка від Самопомочі Анна Романова звинуватила голову Львівської ОДА Олега Синютку в блокуванні будівництва сміттєпереробного заводу у Львові.

Додамо, керівництво ЛКП "Зелене місто" стверджує, що жодна із 17-ти ділянок, які Львівська ОДА надавала Львову для будівництва сміттєпереробного заводу, не підходить для такої діяльності.

Зазначимо, що на початку грудня 2018 року виконком Львівської міськради затвердив нові містобудівні умови та обмеження для будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13.

Ще у квітні 2018 ро43 депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро, а вже у червні ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу. За його результатами обрали перших 12 компаній-конкурентів.

Також нещодавно ЄБРР оголосив перелік компаній, яких відібрали для другого етапу тендеру будівництва у Львові сміттєпереробного заводу. Зокрема, претендентами на будівництво заводу у Львові стали 7 компаній: Control Process S.A. (Польща), Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), Helector S.A. (Греція), консорціум MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина) та консорціум WTT (Нідерланди) та Axis (Литва).

Наголосимо, на громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося у липні минулого року, львів'яни знову виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій. Однак у вересні того ж року львівські депутати не підтримали петицію про заборону будівництва заводу та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла через планами будівництва львівського сміттєпереробного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.