Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

нафтопровід "Дружба"

tsn.ua

П'ятниця, 26 квітня 2019, 13:35

Укртранснафта призупинила транзит нафтопроводом "Дружба"

нафтопровід "Дружба"

Укрнафта тимчасово призупиняє транспортування нафти проводом "Дружба" через неякісну сировину.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.

25 квітня 2019 року о 21:43 год АТ "Укртранснафта" вимушено призупинило транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба").

Таке рішення компанія прийняла, керуючись угодою про надання послуг з транспортування нафти територією України. 

"Відповідно до умов цього договору, Укртранснафта має право зупинити прийом російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам. Усі матеріальні збитки покладаються на сторону, яка не дотрималася виконання своїх обов'язків.

Окрім цього, оператор нафтотранспортної системи Укртранснафта змушений вдатися до таких дій у зв’язку із відмовою прийому неякісної російської нафти на приймально-здавальній дільниці "Будковце" (Словаччина) та через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній дільниці нафти "Фенешлітке" (Угорщина)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про час відновлення перекачки нафти нафтогоном "Мозир-Броди" компанія повідомить згодом.

Михайло Гончар також наголосив, що потрібно задіяти механізм раннього попередження відповідно до Угоди про асоціацію Україна - ЄС, адже НПЗ та оператори нафтотранспортних систем Польщі та Словаччини припинили прийом російської нафти.

Нагадаємо, Білорусь може закрити на ремонт нафтопровід "Дружба", яким через країну здійснюються поставки нафти з Росії. Причиною цьому є необхідність ремонту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.