Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Бойко

Четвер, 30 травня 2019, 13:54

Пупсики на руках виносили Бойка з-під Ратуші, щоб він не спіткнувся об камінь

Євген Бойко

У "Розвитку громади" заявили, що під час штурму Львівської міськради не били Євгена Бойка, а допомогли йому мирно вийти з натовпу.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, у наметовому містечку під будівлею Львівської міськради, мітингувальники звинуватили чиновників у неправдивій інформації щодо вчорашнього штурму Ратуші і вимагають від них медичних підтверджень про завдані травми.

"Чому вчора пан Бойко перед тим, як наводити наклеп не провів всі певні експертизи, не скликав всі лікарські комісії, не звернувся в суд і не обгрунтував. Давайте нехай Васьків покаже своє спалене обличчя" – заявив громадський активіст Іван Спринський.

Активісти запевнили, що вчора ніхто з протестувальників не бив директора адміністрації міського голови Євгена Бойка.

"На відео, яке поширили у соцмережах, чітко видно, коли учасники акції намагалися увійти у Ратушу пану Євгену мирно допомогли вийти з натовпу. Під час руху чиновник упав, мітингувальники одразу допомогли йому встати і вивели його у безпечну. Ніяких ударів по селизінці не було" – пояснив представник ГО "Розвиток громади" Андрій Дробіт.

Крім цього активісти заявили, що під час засідання виконавчого комітету облили заступника міського голови Львова Геннадія Васьківа звичайною фарбою гуаш. А ніж, який зафіксували на фото активісти принесли із польової кухні для того, щоб відчинити замок в дверях міськради.

"На здивування потім виявиться що ці всі медичні спецоперації ймовірно координував пан Березюк з Києва. Це на мою власну думку і я переконаний, що це потім підтвердиться" – додав Іван Спринський.

Нагадаємо, вчора активісти увірвалися у будівлю Львівської міської ради, щоб поговорити із чиновниками щодо відставки Андрія Садового. Під час штурму вони побили керівника адміністрації Євгена Бойка, якого госпіталізували із травмою селезінки, та муніципала.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий звинуватив поліцію у тому, що вона допустила інциденти у Львівській міськраді й, перебуваючи у Києві, поінформував про це міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Додамо, у понеділок низка громадських організацій Львова встановила намети на площі Ринок з вимогою відставки міського голови Андрія Садового. Активісти обуруються тим, що у п'ятницю троє чиновників міськради безкоштовно отримали квартири на які претендували учасники АТО зі Львова.

Тоді ж під час виконкому активісти, серед яких були і учасники ГО "Рабів до раю не пускають", облили зеленою фарбою заступника Андрія Садового Геннадія Васьківа. За словами Андрія Садового, "львівський екс-регіонал Іван Спринський виконав замовлення алкоМАФії". 

А 27 травня депутати Львівської міської ради Петро Адамик, Маркіян Лопачак та Григорій Козловський зареєстрували ухвалу про припинення повноважень міського голови Львова.

Сьогодні, активісти заявили, що Катерина Кіт-Садова разом з дітьми прийшла під будівлю Львівської міськради і "залякувала" їх судом, після чого вхід до будівлі Львівської міськради почали охороняти більше 30 правоохоронців та нацгвардійців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.