Координаційний штаб захисту державності Львівської облради відновив свою роботу

Понеділок, 5 листопада 2012, 09:58

Координаційний штаб захисту державності  Львівської облради відновив свою роботу з метою збереження результатів виборів народних депутатів.

 

Про це сказано в повідомленні прес-служби Львівської облради.

Ініціатором відновлення роботи Координаційного штабу стали фракції ВО «Свобода», «Фронт змін» та НРУ Львівської облради.

«Вибори народних депутатів супроводжуються застосуванням адмінресурсу, підкупом виборців, фальсифікаціями. У деяких округах Львівщини, а також по всій Україні впродовж кількох днів після закінчення голосування ОВК свідомо затягували виборчий процес, не оголошували підсумків, - йдеться у зверненні голів фракцій з приводу відновлення роботи Координаційного штабу.

«Вважаємо, що в такій ситуації органи місцевого самоврядування мають стати на захист чесних виборів, відстояти результати, захистити народовладдя і права громадян в Україні, як це відбулося після ухвалення антиконституційного закону «Про засади державної мовної політики»,  - наголошено у зверненні.

Нагадаємо, 5 липня у Львівській облраді було створено Координаційний штаб захисту державності України - в інтересах захисту державності України, прав і свобод громадян, передбачених статтею 10 Конституції України, внаслідок ухвалення Верховною Радою України Закону України “Про засади державної мовної політики”, з метою забезпечення громадської безпеки та громадського порядку під час проведення зборів, мітингів, маніфестацій, інших масових заходів. До його складу увійшли представники органів місцевого самоврядування Львівщини, громадські діячі. 

Мітки: вибори, координаційний штаб, російське консульство