Зураб Аласанія вже не очолює Суспільне

Вівторок, 25 червня 2019, 10:00

Зураб Аласанія тимчасово залишив свою посаду голови правління НСТУ.

Про це повідомив голова правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Зураб Аласанія на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Рішення Наглядової Ради по достроковому припиненню контракту суд визнав незаконним і скасував. Але сьогодні я звільнився. Це не означає, що ми "здаємо позиції". Це означає, що ми дотримуємось закону. Тобто: рішення суду вступить в законну силу через 30 днів. До того часу скасоване судом рішення НР є формально чинним. А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним", – зазначив Аласанія.

Він додав, що продовжить працювати як експерт правління доки рішення суду не вступить в законну силу, а головою правління Суспільного відтепер є Микола Чернотицький.

Нагадаємо, 1 лютого Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління "Суспільного" мовлення. 13 лютого вона відтермінувала звільнення Зураба Аласанії до 6 травня. З того часу Зураб Аласанія пішов в офіційну відпустку, щоб не бути звільненим 6 травня.

А у червні цього року суд постановив, що рішення Наглядової ради НСТУ про звільнення Зураба Аласанії є незаконним і має бути скасованим.  

Аласанію обрали головою правління НСТУ у квітні 2017 року. До того він був генеральним директором Національної телекомпанії України, доки у 2016 році не подав у відставку "у зв'язку із катастрофічною ситуацією з фінансуванням телерадіомовлення".

Додамо, у вересні 2018 року ОБСЄ закликала українську владу відновити мовлення Національної громадської телерадіокомпанії "UA: Перший" і терміново вирішити проблеми з її фінансуванням.

Мітки: Зураб Аласанія, новини львова, Суспільне, Суспільне телебачення