Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Орест Кулинич

Вівторок, 13 серпня 2019, 12:46

Мальський відмовився коментувати традиційні заяви Кулинича

Орест Кулинич

Очільник Львівщини не став коментувати факти громадського активіста про незаконну вирубку лісу та звинувачення проти самого Кулинича.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на апаратній нараді в Львівській облдержадміністрації громадський активіст Орест Кулинич, заявив, що у незаконній вирубці лісів на Львівщині винні не чорні лісоруби, а посадові особи, керівники ДЕІ у Львівській області та працівники лісгоспів.

"Як показує статистика матеріалів кримінальних проваджень, це є працівники Дрогобицького, Буського, Стрийського лісгоспу", – запевнив він.

Кулинич також нагадав про обшуки 2016 року в управлінні лісового господарства та директорів лісгоспів Львівщини.

"В результаті проведених обшуків тоді знайшли банківські картки офшорних зон Кіпру та Віргінських островів, на які акумулювали десятки мільйонів доларів від злочинного експорту лісу", – заявив активіст.

В свою чергу, інший активіст звинуватив Кулинича в корупційних діях та кришуванні вирубки лісу в Буському районі.

"Пан Кулинич, який є прибічником Майбороди, хоче повернутися до того, чим займався до 2014 року – кришувати вирубку лісі", – зазначив він.

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський відмовився в будь-який спосіб коментувати ці факти.

Нагадаємо, з вересня на Львівщині запрацює лісовідновлювальна фабрика. 

У  червні начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека заявив, що проблема незаконних рубок в області – вирішена, а найпроблемнішим райом назвав Старосамбірський.

У травні Петро Порошенко нагородив Анатолія Дейнеку орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Також у травні цього року під час обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів у 184 об'єктах Львівщини виявили порушення.    

Додамо, Головне управління статистики у Львівській області причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови.

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.