Забудовник "Океану" зголосився відновити знищену мозаїку

Понеділок, 19 серпня 2019, 12:40

Власник компанії пропонує передати місту приміщення на 1000 кв.м для відкриття там дитячої художньої тамузичної школи.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Андрій Садовий повідомив, що отримав листа від власника Ріел-Естейт Груп щодо вирішення надважливого для громади міста питання знищеної мозаїки колишнього магазину "Океан".

 

Забудовник пропонує реконструювати мистецький твір повністю своїм коштом і додатково передати місту приміщення на 1000 кв.м для відкриття там дитячої школи художного і музичного спрямування.

"Мені важлива думка кожного львів’янина. Я також наполягатиму, аби новий парламент вніс доповнення до українського законодавства, щоб максимально жорстко посилити покарання за руйнування творів мистецтва та пам’яток архітектури" – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, 18 липня інспекція держархбудконтролю отримала доручення на проведення позапланової перевірки будівлі колишнього магазину "Океан" на предмет дотриманні містобудівного законодавства.

Інспекція Держархбудконтролю перевірила будівлю і виявила, що забудовник справді знищив історичну мозаїку, але компанія обіцяє відновити її в тому ж орнаменті. 19 липня виконавчий комітет Львівської міськради скасував містобудівні умови і обмеження цьому забудовнику.

Додамо, 22 липня на порталі е-петицій Олеся Домарадзька зареєструвала петицію з вимогою оприлюднити план реконструкції магазину "Океан" у Львові, затверджений компетентними органами містобудування.

Також, 23 липня, відбулася зустріч Андрія Садового з реставраторами та художниками щодо цієї ситуації, на якій фахівці запевнили міського голову, що відновити мозаїку можливо.

Зазначимо, маркет "Океан" був збудований у 1982 році. Мозаїку з рибами було створено на основі ескізу відомого львівського художника Володимира Патика. У 2012 році Варіанти поспілкувалися з митцем.

Додамо, 1 серпня у Львівській міськраді повідомили, що після усунення виявлених порушень забудовник знову зможе відновити реконструкцію магазину.

Мітки: Андрій Садовий, Львівська міська рада, магазин "Океан", мозаїки Львова, новини львова