Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський трамвай

П'ятниця, 30 серпня 2019, 16:55

Останній етап тендеру впровадження е-квитка у Львові закінчиться 1 жовтня

Львівський трамвай

Фінальні результати погодять до листопада, після  чого підпишуть контракт з переможцем та розпочнуть безпосереднє провадження е-квитка.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 29 серпня, ЛКП "Львівавтодор" отримало від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку остаточне погодження всіх документів за результатами оцінки першого етапу тендеру на визначення компаній, які впроваджуватимуть автоматизовану систему оплати проїзду у Львові.

Із 6 учасників тендеру відібрали 3, серед яких і обиратимуть переможця вже за результатами оцінки фінансових пропозицій цих учасників.

Для участі у другому (фінальному) етапі тендеру запрошені:

• Консорціум компаній: Ridango AS, Естонія та Datel, Естонія.

• Консорціум компаній: Mikroelektronika spol s r.o., Чехія та SoftServe – Municipal Technologies LLC, Україна.

• Консорціум компаній: AlmavivA s.p.a., Італія, AEP TICKETING SOLUTIONS S.r.l., Італія, Swarco Mizar S.r.l., Італія та Swarco Ukraine LLC, Україна.

З різних причин відхилили пропозиції інших трьох учасників тендеру:

• Консорціум компаній: KENTKART MARMARA ELEKTRONIK TURIZM SAN VE TIC A.S., Туреччина та ONUR TAAHHUT TASIMACILIK INSAAT TICARET VE SANAYI A.S., Туреччина.

• Консорціум компаній: BPC AG, Швейцарія та RENOME-SMART, Україна.

• PPTexcellence, Бельгія.

"Після розкриття фінансових пропозицій, ми маємо їх надати банку на погодження. Розраховуємо, що ЄБРР зробить все для того, щоб надати погодження максимально швидко. Очікуємо, що Банк фінально погодить нам результати тендеру вкінці жовтня – на початку листопада цього року.Після підписання контракту з переможцем, розпочнеться етап детального планування і безпосереднього впровадження" – повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради  Андрій Білий.

 Останній етап завершиться 1 жовтня цього року.

Нагадаємо, 14 серпня завершився перший етап тендеру впровадження е-квитка у Львові

ЛКП "Львівавтодор" та ЄБРР підписали договір на суму 10 млн євро щодо впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Загальна вартість проекту — 11,2 млн євро. 

15 листопада 2017 року відбулося підписання контракту між ЛКП "Львівавтодор" та компанією iC consulenten (Австрія), яка надає консультаційні послуги в межах проекту впровадження е-квитка.

Додамо, міськрада планувала обладанати перший трамвай системою електронної оплати у серпні-вересні цього року. При впровадженні е-квитка у Львові, щоб отримати змогу безкоштовного проїзду у місті, пасажирам-пільговикам необхідно замінити посвідчення на дисконтну картку.

Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

Ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Зазначимо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті. А у березні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток та перейти через 5 років на автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.