Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий і Маркіян Мальський

Понеділок, 28 жовтня 2019, 10:53

Львів має стимулювати громаду, щоб отримати ділянку для полігону – Мальський

Андрій Садовий і Маркіян Мальський

Маркіян Мальський заявив, що Львівська міськрада має достатньо коштів, щоб стимулювати громаду і знайти ділянку для полігону.

Про це голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський розповів в інтерв'ю "Твоє місто".

За його словами у міста та області є напрацювання щодо того, де можуть бути полігони для вивезення сміття – це приблизно 5 ділянок.

"Звичайно, жодна громада не скаже просто: "Так, ми хочемо, щоб біля нас був полігон Львова". Але Львів має досить коштів, щоб стимулювати їх, і мені здається, що мерія це розуміє. З боку області буде підтримка – як щодо полігону, так і щодо аналізу сміттєсортувальної лінії на Пластовій. Повноваження з вивозу сміття область місту вже повернула" – заявив Маркіян Мальський.

Нагадаємо, у вересні Львівська ОДА замовила за 850 тис грн розробку плану управління з відходами Львівщини до 2030 року.

Додамо, у грудні 2017 року на Львівщині затвердили стратегію управління відходами до 2030 року. Стратегію розробили на підставі низки законів України, а також на основі напрацьованої Програми поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області на 2017-2022 роки.

Згідно з останньою програмою, до 2022 року на Львівщині планують залишити лише 7 полігонів ТПВ й протягом наступних 5 років в області повинні рекультивувати і закрити 14 санкціонованих та ще 154 стихійні сміттєзвалища.

Також у межах проекту Програми поводження з ТПВ на Львівщині, територію області поділять на 6 субрегіонів, у яких облаштують сучасні полігони ТПВ та підприємства з утилізації і переробки сміття.

Додамо, на вул. Пластовій збудують сміттєпереробний завод, роботи мають стартувати вже у вересні цього року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.