Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Четвер, 31 жовтня 2019, 11:40

Нардепи посадять Дубневича на золотий ланцюг

Ярослав Дубневич

Верховна Рада зняла недоторканність з Ярослава Дубневича та підтримала рішення про його арешт.

Сьогодні, 31 жовтня, Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканості з народного депутата з Львівщини, самовисуванця Ярослава Дубневича.

Зняття недоторканності підтримали 332 народних депутати, також вони проголосували за затримання Дубневича та його арешт. Ці рішення підтримали 241 та 229 нардепів відповідно.

Нагадаємо, вчора комітет ВРУ підтримав зняття депутатської недоторканості із Ярослава Дубневича, подання про яке 17 жовтня скерував у ВРУ генпрокурор Руслан Рябошапка.

Ярослава Дубневича звинувачують у незаконному привласненні майна та коштів та зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків УкрзалізниціЗгідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. А у березні 2019 року НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до цього злочину 7 осіб.

А у вересні цього року Укрзалізниця передала до поліції інформацію про оборудки під час закупівлі та постачанні анкерів, здійснені ТОВ "Корпорація КРТ". Засновником підприємства виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", що належить братам Богдану та Ярославу Дубневичам.

Як наголосив вчора перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, фракція планує проголосувати за зняття недоторканості з Дубневича.

Додамо, Ярослав Дубневич переміг на позачергових парламентських виборах, які відбулися 21 липня, у 120 виборчому окрузі Львова. На виборах у 2014 році він також переміг в цьому ж окрузі та став народним депутатом. Тоді Комітет Виборців України стверджував, що Дубневич застосовував непрямий підкуп виборців. Нардеп був головою комітету з питань транспорту у Верховній Раді.

У новому парламенті Дубневич увійшов до депутатської групи "За майбутнє", яку очолив Тарас Батенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.