Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

П'ятниця, 1 листопада 2019, 09:45

15 нардепів з Львівщини не підтримали повернення відповідальності за незаконне збагачення

нардепи з Львівщини

Верховна Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Вчора, 31 жовтня, Верховна Рада проголосувала за законопроект №1031, який передбачає повернення в Кримінальний кодекс статті про покарання за незаконне збагачення. "За" проголосували 259 народних депутатів.

Зокрема, законом передбачено встановлення відповідальності за незаконне збагачення у разі, якщо набуті чиновником активи більше, ніж на 6,5 млн грн, перевищують його законні доходи. Крім цього, законопроект передбачає механізм цивільної конфіскації майна, якщо доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи з 1 млн грн.

Зазначимо, 27 лютого Конституційний суд скасував статтю про незаконне збагачення. Після скасування закону усі справи про незаконне збагачення українських чиновників були закриті.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Святослав Юраш (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Софія Федина (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Святослав Вакарчук (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Кіт (позафракційний), Олена Кондратюк (позафракційна), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Відсутні на пленарному засіданні: Павло Бакунець (позафракційний), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Наталія Піпа (Голос).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє).   

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.