Зміст статті

20 січня 2020Зоряна Бутковська

Наталія Карпенчук-Конопацька: За кожною історією великого успіху стоїть історія великої праці

Розмова з президенткою Жіночої ділової палати України Наталією Карпенчук-Конопацькою.

Президентка Жіночої ділової палати України Наталія Карпенчук-Конопацька проанонсувала перші події, які організовуватиме спільнота у 2020 році.

Жіноча ділова палата України, яка працює у Львові лише з вересня 2019 року, вже має чимало здобутків, а це: більше 100 членкинь, десятки подій, заходів, форумів, зокрема, й Другий Всеукраїнський Діловий Жіночий Форум у Києві. Але планів на 2020 рік ще більше. Коротко про те, які події найближчим часом відбуватимуться у спільноті, розповідає Варіантам президентка  Жіночої ділової палати України Наталія Карпенчук-Конопацька.


Відкриття київського представництва у лютому

У 2020 році ми маємо багато планів і найголовніше – чимало партнерів, які разом з нами втілюватимуть їх у реальність. Вже у лютому цього року ми відкриватимемо наше представництво у столиці – Київську жіночу ділову палату. Нам особливо приємно, що наша структура зацікавила таку велику кількість жінок і, це, попри те,  що ми ще не робили жодних анонсів. Я може назвати вже близько 60-ти жінок-підприємців, які готові долучитися до роботи саме у столиці. До нас також звернулися жінки з Рівного та Дніпропетровська, і тому ми спробуємо до 1 червня відкрити ще 3-4 наших представництва. Приємно бачити активних жінок в усіх містах, бо коли є гарна та корисна платформа, то жінки готові працювати, докладатися і розвиватися.


Міжнародний експортний форум у березні

В березні місяці ми проводитимемо ІІІ Львівський експортний форум. Вперше в Україні на експортному форумі є розділ, який присвячений жінкам-експортеркам, які будуть розповідати про свої здобутки за минулий рік і ділитися планами на подальшу діяльність. Буде дуже цікаво, усіх запрошую.


Форум історій жіночого успіху у квітні

У квітні ми проведемо Форум історій жіночого успіху. Це будуть історії жінок, які уже реалізувалися у бізнесі. Плануємо чудову менторську програму для молодих жінок, які лише планують робити, або вже роблять перші кроки у власній справі. Такі заходи особливо потрібні, тому що інколи, дивлячись на успішних жінок, нам здається, що це все їм далося дуже просто. Але за кожною історією великого успіху стоїть історія великої праці. Передусім, праця над собою, оскільки життя дає нам чимало викликів. Я хочу, щоб приїхали відомі успішні жінки зі всієї України, і поділилися своїми реальними історіями, зі всім добрим та поганим, що було на шляху. Нехай їх почують.


Україно-польський жіночий конгрес у квітні

До нас якось  зателефонували з міста Вроцлава, і ось, ми  вже маємо гарну ідею у щодо Українсько-польського жіночого конгресу у травні. Швидше за все він триватиме кілька днів, поки що не буду відкривати усіх таємниць, але розкажу, що ми займатимемося різними воркшопами, перемовинами, будуть цікаві спікери і великий міжнародний біговий марафон, який ми присвятимо одній з наших спільнот, що потребує допомоги.


Нові комітети у Києві та Львові

Цього року ми відкриватимемо нові, вузькоспеціалізовані Комітети. До прикладу, в нас буде Комітет з питань дитячої інклюзії, який очолить Дана Махедова, Комітет з особистого розвитку та гармонії, який очолить Галина Бордун,  Комітет з соціальної відповідальності бізнесу на чолі з Іриною Плахтій тощо. У Києві ми плануємо створити великий Комітет присвячений здоров'ю, який очолить наша амбасадорка Розалія Кобилянська. Комітети однодумців є достатньо важливими, оскільки люди мають можливість прийти, винести на обговорення свої болючі питання і, що основне – отримати на них відповідь. У комітет можуть зголошуватися усі охочі, навіть не члени нашої палати.


Навчання для жінок з віддалених регіонів Львівщини

Чимало міжнародних організацій підтримує нашу спільноту, і ми сподіваємося на гарну співпрацю з ними у грантових програмах. Зараз ведемо переговори щодо цього питання. Міжнародна підтримка є для нас надзвичайно важливою. Якщо вона налагодиться, а я впевнена, що так воно і буде, то для наших жінок це означатиме, що вони матимуть можливість безкоштовно відвідувати закордонні вузькоспеціалізовані виставки, які дозволять розвивати їм власний бізнес.

Жінки з віддалених регіонів Львівщини матимуть можливість приїхати і вчитися у Львові безкоштовно. Я щиро вболіваю за кожну жінку, яка не має доступу до інформаційних ресурсів. Я часто буваю у гірських регіонах, де є дуже багато фахових жінок, і я хочу, щоб кожна з цих жінок мала можливість вчитися у фахівців, отримати корисну для себе інформацію та втілити її у власній справі. Сподіваюся, що за результатами цих навчань, ми виберемо жінок, які матимуть можливість отримати невелику суму грошей для реалізації власного бізнесу. Нехай це буде оренда однієї кімнати під магазин, перукарню, манікюрний салон чи рукоділля, головне – почати. І я докладу максимум зусиль, щоб ці всі задуми реалізувати до кінця цього року.

Ми маємо чимало ідей. Головне – любити те, що робиш. Я завжди кажу, що наші жінки мене надихають. Попри те, що були вихідні, усі діляться своїми новими задумами, ідеями, планами, життя вирує в нашій спільноті, кожен має свій напрям. Наша платформа стала комфортним місцем, де кожен знайде щось для себе: і в професійному плані, і в особистісному розвитку, і, безперечно, отримає тепле коло спілкування.

Автор: Зоряна Бутковська

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.