Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірина Подоляк

П'ятниця, 6 березня 2020, 14:08

Вкраїнські мистці лякають маляток прізвищем Подоляк

Ірина Подоляк

Керівники Національних творчих Спілок України просять Володимира Зеленського не призначати Ірину Подоляк міністром культури України.

Проце повідомляє Українська літературна газета.

Керівники Національних творчих Спілок України опублікували звернення до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити призначення заступниці міністра культури Ірину Подоляк на посаду міністра культури України.

Як йдеться у зверненні, творчі спілки та професійна культурна громадськість занепокоєні можливістю призначення на посаду міністра культури Ірини Подоляк, яка запропонувала свою кандидатуру на цю посаду після звільнення Володимира Бородянського, якого обрали міністром культури наприкінці серпня 2019 року.

"Працюючи на посаді заступника міністра культури, молоді та спорту України вона показала своє істинне обличчя руйнівника основоположних культурних інституцій галузі, стала ініціатором скасування державної підтримки Національних творчих Спілок України, Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка, які об’єднують тисячі митців по всій Україні. Її постать має вкрай негативну репутацію в культурно-мистецькому середовищі, а відтак її призначення на відповідальну посаду катастрофічно позначиться на життєдіяльності всієї культурної галузі" – йдеться у зверненні.

Відтак, керівники Національних творчих Спілок України просять Зеленського не допустити призначення Подоляк на посаду міністра культури і взяти це питання на особистий контроль.

Нагадаємо, 2 жовтня 2019 року уряд підтримав розпорядження про призначення заступницею міністра культури, молоді та спорту України Ірину Подоляк, яка з 21 вересня 2012 року й до 2014 року очолювала управління культури Львівської міськради. 

На парламентських виборах у 2014 році вона перемогла у 116 виборчому окрузі (Шевченківський та Залізничний райони Львова) від партії "Об'єднання "Самопоміч" та стала народним депутатом Верховної Ради 8 скликання.

Додамо, 4 березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра та проголосувала за призначення нового складу Кабінету міністрів України, який очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.