На Львівщині організують спецрейси, які довозитимуть на роботу медиків та працівників спецслужб

Четвер, 19 березня 2020, 14:20

Такі автобуси вже курсують, однак їхній графік ще опрацьовують.

Про це під час брифінгу повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

За його словами, у Львівській області організують спецрейси, які довозитимуть на роботу працівників служб забезепечення області.

"Всі маршрутні транспортні засоби, які будуть переміщатися по області, в залежності від відповідного графіку і території будуть забирати до себе на борт людей, які займаються службами забезпечення. Це стосується всіх необхідних служб забезпечення області, не лише медиків, а й працівників правоохоронних органів, ДСНС, електрики, газовщики і всі інші служби" – заявив Андрій Васько.

Він зазначив, що спеціалізований транспорт курсує з сьогоднішнього дня, однак його графіки ще внормовують.

"Кожен голова РДА по кожній відповідній території має напрацювати внутрішньорайонні маршрути, бо не тільки забезпечення транспорутвання працівників до Львова, є ще й міжрайонні питання забезпечення, тому що в нас є газорозподільчі станції і інші служби, які потребують довезення їхніх працівників" – додав Андрій Васько.

Він також наголосив, що пошта та обленерго самостійно справляються своїми заходами та укладають угоди з приватними перевізниками, щоб забезпечити транспортування своїх працівників.

Нагадаємо, на Львівщині переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.  Сьогодні, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у Львові можуть повністю припинити курсування громадського транспорту.

На час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Додамо, у львівських трамваях та тролейбусах також  перевозитимуть по 10 пасажирів. Вхід та вихід здійснюватимуть лише через передні двері, також пасажирів просять користуватися безготівковою системою оплати за проїзд.

З 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Мітки: Андрій Васько, карантин, коронавірус, ЛОДА, новини львова, перевезення