Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Немчінов

П'ятниця, 20 березня 2020, 14:10

Немчінову достатньо міністерської зарплатні для нормального життя

Олег Немчінов

Олег Немчінов заявив, що посадовий оклад міністрів без премій становить не менше 50 тис грн.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформ міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

"Минулого тижня КМУ ухвалив рішення про скасування нарахувань премій міністрам до кінця року. Також прем'єр обмежив нам цільову надбавку 30%. Наша зарплата зараз буде складатися з посадового окладу, а він достатньо великий. Попередній уряд його підняв, бо тоді була проблема. Оклад був маленький, тому були великі премії. Але коли люди читають про 400%, вони не розуміють, що це 400% до 14 тисяч гривень. Зараз посадовий оклад становить 50 тисяч гривень" – наголосив Олег Немчінов.

Він пояснив, що крім посадового окладу та премій, є ще надбавка за особливі завдання – за вислугу років чи за секретність.

"Цих грошей цілком достатньо для нормального життя, можна спокійно прогодувати родину. Єдиний делікатний момент полягає у тому, що керівники центральних органів виконавчої влади, в яких іде процес реформування, важко сприймають, коли керівники директоратів, фахівці з питань реформ, державні секретарі мають вищу зарплату, аніж міністр. Але думаю, що з часом це більш-менш на одному рівні буде, і точно не буде великих премій, які нічим не підтверджені" – пояснив Олег Немчінов.

Зазначимо, 11 березня усі міністри уряду відмовились від своїх премій до кінця 2020 року. У міністрів лишилася заробітна та визначені законом надбавки. Однак у січні цього року уряд встановив новий рівень зарплат і премій топ-чиновників, зарплата яких становитиме від 30 тис грн до 40 тис грн, а також прийняв рішення щомісяця публікувати інформацію про зарплати міністрів та їхніх заступників й показники ефективності їхньої роботи.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем’єр-міністра та проголосувала за призначення нового складу Кабінету міністрів України, який очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. У новому складі уряду також є двоє уродженці Львова: Олег Немчінов та Олексій Резніков.

На початку березня Немчінов вибачився за свої старі пости у Фейсбуці проти Володимира Зеленського.

У 2019 році Олег Немчінов придбав Chevrolet Volt за 423 тис грн і задекларував 2,6 млн грн доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.