Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

магазин

П'ятниця, 20 березня 2020, 16:10

На час карантину у Львові маленькі магазини повинні продавати продукти через вікно

магазин

Таке рішення прийняли, щоб уникнути скупчення людей у МАФах та кіосках.

Сьогодні, 20 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення "Про деякі заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста Львова".

Під час обговорення міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на необхідності регулювання продажу продуктів у кіосках та прибудинкових магазинах.

"Питання, яке ми сьогодні проговорювали за інціативи штабу – це питання торгівля продуктами харчування у МАФах і недотримання дистанції, тому що неможливо дотримуватись відстані між покупцями у МАФі, коли туди заходить 3−4 людини. Тому що і великий магазин 10 людей, і МАФ перепрошую 2х2 теж 10 людей. Я би пропонував доповнити рішення про виключну можливість продавати продукцію харчування у МАФах за умови продажі на зовні, тобто через віконечко" – пояснив Андрій Садовий.

Згідно з рішенням виконкому, повноваження накладати штрафи на порушників карантину будуть у працівників районній адміністрацій, ЛКП "Адміністративно-технічне управління", ЛКП "Муніципальна варта".

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Зазначимо, у Львові ввели заборону на проведення масових заходів. Від 16 березня у місті закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. У Львові ЦНАПи на час карантину працюватимуть в онлайн-режимі.

На час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Додамо, у львівських трамваях та тролейбусах також  перевозитимуть по 10 пасажирів. Вхід та вихід здійснюватимуть лише через передні двері, також пасажирів просять користуватися безготівковою системою оплати за проїзд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.