Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Четвер, 2 квітня 2020, 14:13

АЗС погодилися знизити ціни на пальне

АЗС

У Антимонопольному комітеті заявили, що АЗС погодилися знизити ціни на бензин.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

Вчора, 31 березня, на зустрічі Антимонопольного комітету із керівниками мереж АЗС більшість компаній погодилися із подальшим зниженням цін на пальне.

Зокрема, у АМКУ наголосили, що протягом грудня 2019 – березня 2020 відбулося поступове здешевлення опту, обвал цін на нафту, укріплення гривні взимку і пов’язані із пандемією коронавірусу ослаблення нацвалюти й скорочення попиту в березні.

"Комітетом було опрацьовано величезний масив інформації – як по українському ринку нафтопродуктів загалом, так і по окремим його гравцям. Є результат – від 5 грудня, коли АМКУ видав перші в цій "кампанії" рекомендації, ціни на бензини та дизпаливо на АЗС знизилися в середньому на 13%. Але сьогоднішня зустріч із керівниками мереж АЗС підтвердили розрахунки комітету – умови для подальшого зниження цін на бензини та дизпаливо справді є", – йдеться у повідомленні.

АМКУ очікує, що результати його заходів, і зустрічей зокрема, відобразяться на цінниках заправок.

Нагадаємо, у січні у Антимонопольному комітеті заявляли, що незадоволені зниженням цін на бензин та готують нові перевірки. А вчора зазначилищо ціни на бензин можна знизити ще на 3-5 гривень за літр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.