У Львові працівникам лабораторного центру, які проводять ПЛР-тести на коронавірус, виплатять премії

П'ятниця, 3 квітня 2020, 11:16

Львівська міськрада виплатить додатково по 10 000 грн 13 лаборантам, які проводять тести на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції.

Сьогодні, 3 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про надання матеріальної допомоги працівникам Державної установи "Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України".

Зокрема, 13 працівників лабораторного центру, які проводять тести на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції отримають по 10 тисяч гривень премії.

"Надати з міського бюджету м. Львова матеріальну допомогу у квітні 2020 року працівникам Державної установи "Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України", які безпосередньо приймають участь у проведенні лабораторних досліджень методом полімеразноланцюгової реакції у вірусологічній та лабораторії особливо небезпечних інфекцій обласного лабораторного центру:  урозмірі 10 000,00 грн. кожному" – вказано у документі.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що згідно з рішенням уряду, лаборанти не входять до категорії медиків, яким повинні виплатити 300% премій.

"Виявляється, що працівники лабораторного центру не підпадають під рішення уряду, тобто 300% преміювання працівників, які працюють з хворими на коронавірус. Це абсурд, тому що люди, які роблять аналізи не є в тому списку. Тому, будь ласка, підготуйте від мене звернення, щоб були внесені зміни і всі люди, які працюють в лабораторіях також входили в цю категорію, яка має отрмиувати 300%" – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у Львові медиками, які контактуватимуть із хворими на коронавірус, виплатять надбавку до зарплати.

Раніше Андрій Садовий заявляв, що планує на час карантину зменшити зарплати чиновникам мерії, які працюють дистанційно.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Мітки: Андрій Садовий, виконком ЛМР, карантин у Львові, коронавірус, Львівський обласний лабораторний центр, медичні заклади львова, новини львова, премії