Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Четвер, 16 квітня 2020, 13:27

У Рудно лікарка захворіла на коронавірус: амбулаторію закрили на карантин

лікарня

Усіх пацієнтів амбулаторії лікарі обслуговують й надалі, однак виключно у телефонному режимі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З 10 квітня амбулаторію сімейної медицини в смт. Рудно на вул. Шевченка, 64 закрито на карантин. Там захворіла лікарка, й у неї ПЛР-тест підтвердив коронавірусну хворобу. Усіх же пацієнтів амбулаторії лікарі обслуговують й надалі, однак виключно у телефонному режимі.

"Як повідомила заступниця головного лікаря 5-ї міської клінічної поліклініки м. Львова Ніна Снігур, у неділю, 5 квітня, лікарка почала погано себе почувати, у неї піднялась температура тіла, і вона одразу звернулася в інфекційну лікарню. Їй зробили ПЛР-тест, який підтвердив коронавірусну інфекцію. Тож лікарка госпіталізована і перебуває на лікуванні" – йдеться у повідомленні.

Усі працівники амбулаторії ізольовані, й усім, хто міг контактувати з лікаркою, також взяли матеріал на ПЛР-діагностику, однак результатів досліджень наразі ще немає.

Медики припускають, що лікарка могла заразитися від когось із пацієнтів, з якими вона контактувала, адже зараз в смт Рудно є підтверджені випадки захворювання.

Водночас, лікарі надають всі необхідні консультації і допомогу мешканцям у телефонному режимі. Також, за необхідності, мешканці Рудно можуть телефонувати за консультаціями у поліклініку на вул. Виговського за номерами: 236–87–00, 236–87–01, 236–87–02, 236–87–03.

До слова, амбулаторія № 2 КНП "5-а міська клінічна поліклініка м. Львова" в смт. Рудно обслуговує близько 6 тисяч мешканців.

Нагадаємо, станом на 16 квітня в Україні зафіксували  4161 випадки зараження коронавірусом та 116 смертей. Станом на ранок у Львівській області зафіксували коронавірус у 166 осіб та сім смертей.

На Львівщині 15 медиків захворіли на коронавірус. Наразі Львівщина знаходиться у середині рейтингу областей щодо кількості захворювання на коронавірус.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.