Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Вівторок, 12 травня 2020, 12:44

У львівських маршрутках обмеження не послаблюють

львівські маршрутки

Міський транспорт продовжує курсувати в режимі спецперевезень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами керівниці штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Covid-19 у м. Львові Галини Слічної, міський транспорт продовжує курсувати у режимі спецперевезень, адже жодних змін щодо організації роботи транспорту на рівні держави не прийнято.

"Станом на сьогодні транспорт продовжує курсувати у форматі спецперевезень, тобто так, як функціонував увесь час карантину. Є чітко визначена кількість людей, яку може перевозити транспортний засіб, а також визначено перелік осіб, які можуть їздити. Відзначу, що у час карантину наш електротранспорт – трамваї і тролейбуси, курсували на рівні 100%, а автобуси АТП-1 на рівні 65–70%. При збільшенні кількості пасажирів, при послабленні карантинних заходів, будемо переглядати кількість автобусів" – пояснила Галина Слічна.

Зазначимо, 6 травня Кабмін планував пом'якшити обмеження щодо пасажирських перевезень у громадському транспорті.    

Нагадаємо, 6 квітня громадський транспорт Львова перейшов в режим спецперевезень. В громадському транспорті дозволили перевозити лише працівників служб, які забезпечують життєдіяльність міста, за наявності посвідчення.

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті. Також у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень. Пізніше уряд дозволив заповнювати 50% місць для сидіння в громадському транспорті.

Зазначимо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Від завтра, 13 травня, у місті відкриють перукарні, салони краси та приватні стоматології, а з 15 травня у Львові хочуть відкрити магазини одягу та взуття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.