Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Середа, 6 травня 2020, 14:44

У львівських маршрутках збільшать ліміт на перевезення пасажирів

львівські маршрутки

Кабмін пом'якшить обмеження щодо пасажирських перевезень у громадському транспорті.    

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Кабінет міністрів планує збільшити кількість місць в громадському транспорту в рамках адаптивного карантину. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає кореспондень РБК-Україна.

Шмигаль зазначив, що всі алгоритми і процедури будуть додатково розтлумачені зі сторони Кабміну та МОЗ.

"Зі сторони Кабміну і МОЗ всі алгоритми і процедури будуть додатково розтлумачені. Але всі ми розуміємо, що кількість місць в транспорті треба збільшувати з 11 травня, для того, щоб забезпечити людям можливість добиратись до роботи" – заявив Денис Шмигаль.

Як він зазначив, у цьому питанні спільна відповідальність з місцевою владою, коли всі аспекти цього рішення будуть прораховані.

"Адже громадський транспорт, особливо у великих містах - це ризик сотен нових хворих. І тут треба діяти так само поступово і дивитись на питання безпеки. Кожен міський голова несе особисту відповідальність в кожному місті і за роботу громадського транспорту" – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, 6 квітня громадський транспорт Львова перейшов в режим спецперевезень. В громадському транспорті дозволили перевозити лише працівників служб, які забезпечують життєдіяльність міста, за наявності посвідчення.

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті. Також у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень. Пізніше уряд дозволив заповнювати 50% місць для сидіння в громадському транспорті, а не перевозити лише 10 осіб, як це було до цього.

Додамо, на Львівщині організували спецрейси, які довозитимуть на роботу медиків та працівників спецслужб, у них дозволили перевозити більше 10 пасажирів. А ще раніше у Львівській ОДА переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.

Зазначимо, 22 квітня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 11 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.