Львівщина не готова до послаблення карантину через низьку кількість тестувань

Понеділок, 25 травня 2020, 12:50

Львівська область не відповідає критеріям для початку другого етапу пом'якшення карантинних заходів. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні ранок Львівська, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Рівненська і Чернівецька області не готові до послаблення карантину. Ситуація з коронавірусом тут не відповідає критеріям для початку другого етапу пом'якшення карантинних заходів.

Зокрема, Львівська область, як й Дніпропетровська, Донецька і Луганська, не відповідає критерію, пов'язаному з охопленням населення ПЛР-тестуванням на коронавірус.

"Перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню Covid-19" – йдеться у повідомленні.

Натомість на Львівщині середня кількість ПЛР-тестувань протягом останніх 7 днів складає менше необхідних 12 на 100 000 населення.

Зазначимо, станом на початок травня Львівщина не увійшла у перелік областей із найбільшою кількістю зроблених ПЛР-тестів. А цього тижня у Львові запрацювала четверта лабораторія, що діагностує Covid-19.

Як заявляв раніше в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, у випадку роботи лабораторій на базі Центру легеневого здоров’я та на базі фтизіологічного центру, кількість тестувань у області розширять до 500 за добу.

Додамо, сьогодні на Львівщині підтвердили 1360 випадків зараження коронавірусом, а в Україні зафіксували 21 245 випадків.

Також обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 29 травня карантинні заходи у області через погіршення ситуації із коронавірусом.

Мітки: COVID-19, експрес-тести на коронавірус, коронавірус, медичні заклади львова, Міністерство охорони здоров'я, новини львова