Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту у селі Підрясне

Фю Горбатенка

Вівторок, 26 травня 2020, 10:51

Мешканці Брюхович і навколишніх сіл перекрили трасу на Львів

акція протесту у селі Підрясне

Сьогодні більше 50 мешканців Брюхович і сіл, які планують приєднатися до Брюховицької ОТГ, перекрили трасу Львів – Краковець, протестуючи проти приєднання їх до Львова.

Про це повідомляє Віталій Горбатенко на своїй сторінці у Фейбуці.

Сьогодні вранці близько 50 мешканців смт. Брюховичі та навколишніх сіл, які виступають за створення Брюховицької ОТГ, перекрили для транспорту трасу Львів – Краковець між селами Рясне-Руське – Домажир у селі Підрясне Яворівського району.

Мітингувальники ходять по пішохідному переході.

"Учасники акції намагаються привернути увагу до проблеми створення Брюховицької ОТГ. Вчора домажирці разим з іншими громадами пікетували Офіс Президента. Проте з посадовців Офісу ніхто до них не вийшов. Домажирці вимагають приїзду голови Львівської ОДА Максима Козицького" – йдеться у повідомленні.

До складу Брюховицької ОТГ планують увійти:

- Брюховицька селищна рада (смт. Брюховичі);

- Бірківська сільська рада (с. Бірки, с. Рокитне, с. Діброва);

- Домажирська сільська рада (с. Домажир, с. Жорниська, с. Зелів, с. Кожичі);
Рясне-Руська сільська рада (с. Рясне-Руське, с. Підрясне);

- Ясниська сільська рада (с. Ясниська, с. Буда, с. Задебрі, с. Діброва, с. Лісопотік, с. Озерське).

Нагадаємо, вчора мешканці Брюховичів та Винників організували пікет перед Офісом президента з вимогою підтримати створення Брюховицької і Винниківської ОТГ.

Ще минулого тижня Брюховицька селищна рада направила звернення до уряду з проханням підтримати утворення Брюховицької ОТГ, а у лютому мешканці Брюхович на громадських слуханнях проголосували за створення власної об'єднаної громади і відмовилися увійти до складу Львівської ОТГ.

У лютому мешканці Винник розпочали збір підписів проти приєднання міста до Львівської ОТГ у форматі, котрий передбачає його ліквідацію.

Додамо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів, серед яких є смт. Брюховичі, Бірківська та Рясне-Руська сільради. А у квітні Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на райони, однак не визначився із створенням Новояворівського району.

Варіанти поспілкувалися із Володимиром Доманським про перспективи створення Брюховицької ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.