Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет облради

Вівторок, 2 червня 2020, 10:45

Мешканці ОТГ Львівщини пікетують Львівську облраду

пікет облради

Більше 50 пікетувальників вимагають у обласної влади не ліквідовувати вже створені ОТГ та пом'якшити карантинні заходи.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні зранку, 2 червня, під будівлею Львівської обласної ради зібралися півсотні мітингувальників, які протестують проти ліквідації ОТГ, які не увійшли у перспективний план розвитку Львівської області, затверджений Кабміном за поданням Львівської ОДА ще 27 травня.

Зокрема, протестувальники влаштували мирну акцію протесту з плакатами та барабанами, вимагаючи від обасної ради направити звернення до Кібміну та не ліквідовувати вже створені ОТГ – Дублянську Самбірського району, а також ще одну громаду хочуть примусово приєднати до Червоноградської ОТГ.

Крім цього, на пікет також зібралися тренери та працівники спортклубів, які вимагають скасувати карантин і дозволити їм працювати.

Зазначимо, ще на початку квітня Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на шість районів: Львівський, Дрогобицький, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Золочівський. Цей план передбачає затвердити Львівську ОТГ у форматі "великого Львова". Відповідно до проекту, об'єднана Львівська ОТГ включатиме, окрім Львова, ще 15 міст і сіл. Експерти вважають, що перспективний план Львівщини розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Протестуючи проти такого рішення, 3 березня мешканці села Сокільники, Годовиці, Басівки, а також Мурованської ОТГ, Дублян, Малехова та інших громад влаштували акцію протесту перед будівлею Львівської ОДА, 28 лютого мешканці Сокільник і Гамаліївки перекрили трасу на Львів, а 27 лютого перекрили трасу вже мешканці Малехівської ОТГ.

Крім цього,  Брюховицька селищна рада направила звернення до уряду з проханням підтримати утворення Брюховицької ОТГ, а 25 травня представники Брюховичів та Винників організували пікет перед Офісом президента з вимогою підтримати створення власних ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.