Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

П'ятниця, 31 липня 2020, 12:58

Університети будуть самостійно обирати форму роботи з початку навчального року

університет Франка

Університети України мають такий рівень автономії та самоврядування, який дозволяє їм самостійно визначати форми навчання та форми організації освітнього процесу.

Про це повідомив Урядовий портал.

Вчора, 30 липня, відбулась селекторна нарада з представниками місцевих органів влади, а також профільними міністерствами за участі прем'єр-міністра, на якій погодили, що вищі навчальні заклади мають змогу самостійно вирішувати, як організовувати навчальний процес в умовах карантину.

"Університети України мають такий рівень автономії та самоврядування, який дозволяє їм самостійно визначати форми навчання та форми організації освітнього процесу. Вчена рада закладу вищої освіти ухвалює рішення з питань організації освітнього процесу та визначає строки навчання на відповідних рівнях", – йдеться у повідомленні.

Міністерство освіти та науки України рекомендує закладам вищої освіти планувати початок навчального року з урахуванням карантинних обмежень, встановлених Урядовою постановою №641. У разі сприятливої ситуації МОН рекомендує розпочати 2020/2021 навчальний рік за наступним розкладом:

– для студентів 1 курсу (ОС Бакалавр), які в цьому році вступають на навчання до закладів вищої освіти у період з 1 по 15 вересня 2020 року;

– для студентів старших курсів, починаючи з другого, з 1 вересня 2020 року;

– для студентів ОС Магістр першого року навчання – у період з 11 по 15 вересня 2020 року.

Нагадаємо, з 14 липня обласна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині: дозволила відкрити дитячі садочки, а також продовжила час роботи закладів громадського харчування до 23:00 год.

Також з 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів, а з 17 липня у Львові запрацювали садочки. Крім цього, у місті дозволили проведення різноманітних заходів.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.